Hyvää isänpäivää kaikille isille! 


Tulevan kesän tapahtumia Lapinkylällä!

Ristely kutsuu! 

Laiva on varattu lähes täyteen. Pari lähtijää on "ehkä"-varauksella, joten voit kysyä näitä paikkoja lähempänä ristelypäivää (lauantai 21.7.) Tule satamaan ennen klo 17.30, pääsylippuja myydään klo 17.00 alkaen siellä satamassa. Nähdään! ☀️🚢

Tervetuloa hortoilemaan!

Horta eli villivihannekset ovat superruokaa: terveellistä, herkullista ja ilmaista. Metsät, niityt, pellot ja pihat ovat täynnä näitä aarteita. Horta on nopeaa ja helppoa lähiruokaa.

Hortan tunnistamista ja maistelua ja käyttövinkkejä meille opettaa Liisa Misikangas.

Hortoilemme Leppälässä, Lapintie 94, torstai-iltana 14.6.18 klo 18-20. Hortoilu on jäsenille maksuton, ei-jäseniltä 10e.

Luonnonyrtti-illassa opimme tunnistamaan luonnosta löytyviä syötäviä kasveja, saimme vinkkejä niiden käyttöön ja lopuksi teimme yhdessä pientä naposteltavaa. Teimme vuohenputkesta, maitohorsmasta, mustaherukasta ja poimulehdestä pientä silppua, lisäsimme öljyä (neitsytoliiviöljyä suositellaan) ja maun mukaan suolaa. Maistui kyllä hyvin juuston ja ruissipsien kanssa! Ketunleipää silputtiin myös vanilijakastikkeeseen, kylläpä maistui hyvältä jäätelön kyytipoikana. Kukinnot viimestelivät tarjoilun.


LAPIN RISTEILY

Kun yötäpäivää tehnyt olet työtä, vain yksi vaihtoehto sulle jää...lähde Lappiin, nyt kunnon sakkiin, siellä aidon näet ihmisen...

Kyläyhdistys järjestää kaikille avoimen risteilyn 21.7.2018 klo 17.30-21.30 Kiantajärvellä. Kianta-laiva kuljettaa meidät Kiannan länsirantaa mukaillen Lappiin ja takaisin. Lähtö ja paluu Ämmänsaaren satamasta. Toivomme, että erityisesti kaikki lapinkyläläiset, entiset ja nykyiset, vaki- ja loma-asukkaat lähtevät viettämään tunnelmallista kesäiltaa hyvässä seurassa ja ihailemaan kotikylän rantoja.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla lapintienkylaseura@gmail.com tai tekstiviestillä 0400-282496/Eliisa. 7.7.18 mennessä. Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja osoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan mahtuu 80 ensiksi ilmoittautunutta. Minimäärä 30 henkilöä. Risteily maksaa 10e/aikuinen, 5e/alle 12v. Maksu paikan päällä käteisellä.

Laivalla on pientä purtavaa ja juomaa omakustanteisesti. Tervetuloa lapinkyläläisten mukaan tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin!

Vuosikokous

Kyläyhdistyksen vuosikokous Leppälässä keskiviikkona 2.5. klo 18.00. Tervetuloa!

Pilkkikilpailut!

Kuurtolan metsästysseuran järjestämät pilkkikilpailut Lapinlahdella Markun rannassa 31.3. klo 10 alkaen. Kisapaikka Lapintien päässä!

Tervetuloa Lapinkylälle!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2018!

Kyläyhdistys toivottaa rauhallista joulua ja onnea tulevalle vuodelle!


On allain avaruus ja tähtipolku kauas vie, On toinen maailma, on hämäräinen tie, On tähtiaika uus ja taivaansini määränpää, Kun pilvenportaisiin vain kevyt jälki jää

Niin kovin kaukainen on pieni kylä päällä maan, Sen tiet ja talot, puut, on lumipuvussaan, Joku jää katsomaan, kuka lentää noin Itsekin hämmästyn, kun lentää voin

On jäätä avaruus ja selkääni mä siivet sain, On kuu niin sininen mun lentomatkallain

Kuutamoon liukenee portaat pilvien, Liukenen itsekin ja leijailen

On aikaa avaruus ja tuhat vuotta hetkinen, On tähdet kotimaan ja nähdä saan mä sen

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kauneimmat joululaulut ja lukupiiri

Tervetuloa kylätapahtumiin!

Torstaina 30.11. klo 18.30 aloitamme lukupiirin tapaamiset Leppälässä (Lapintie 94). Tervetuloa jutustelemaan lukupiirin toiminnasta ja valitsemaan luettavia kirjoja. Ensimmäiseksi luettavaksi kirjaksi on valittu Joni Skiftesvikin "Valkoinen Toyota vei vaimoni". Kirjan saat mukaasi ensimmäisessä tapaamisessa.

Laulamme yhdessä kauneimpia joululauluja Alkulassa (Lapintie 149) maanantaina 4.12. klo 19 alkaen Svetlana Heikkisen säestyksellä. Lämpimästi tervetuloa! 

Kyläluuta lähtee liikkeelle!


Aloitamme kyläluutailun! Kyläluuta kiertää talosta taloon mukanaan kirja, johon kirjoitellaan kuulumisia. 

Kyläluuta viipyy talossa isäntäväen haluaman ajan; kuitenkin niin, että viimeistään kuukauden kuluttua on aika jatkaa matkaa seuraavaan taloon! 

Tapaamisiin! 

Kyläkirja on julkaistu!

Vietimme julkaisujuhlaa Lapin vanhassa pirtissä 1.7.2017. Kaunis auringonpaiste helli juhlijoita kauniissa maisemassa ja tunnelmallisessa pirtissä. Meitä oli paikalla yli 80 henkilöä. Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille!

Katso kuvat kuvagalleriasta!

Katso kyläkirjan ostosta alta!

Kyläkirjan myynti

Voit ostaa kirjan seuraavasti:

Kirjan hinta on 35 euroa. Voit ostaa kirjan maksamalla kirjan hinnan Lapintien kyläseura ry:n tilille FI18 5442 0920 0908 54. Kirjoita viestikenttään "Lapinkylän kyläkirja". Jos haluat kirjan postitse, kirjoita viestikenttään myös osoitteesi, puhelinnumerosi ja lisää postikuluja 5,20e. Puhelinnumero on postitusta varten, jotta saat saapuneesta paketista ilmoituksen tekstiviestillä. Ilman puhelinnumeroa postikulut ovat 9,90e.

Kirjan voi tilata myös Leena Heleniukselta p.040-7766582 tai Heikki Seppäseltä p. 0400-174716.

Ohessa tekstinäyte Toppis-Mikolta (lataa).

Kuvalevyjä on saatavilla myös, teemme niitä lisää kysynnän mukaan! Ota yhteyttä, jos haluat kuvalevyn! Kuvalevy maksaa 12 euroa.

Kirjaa on  myynnissä myös Kuutamokeikat- myymälässä ja Oilolassa (hinta 50 euroa).