Kuvia kylän ihmisistä ja tapahtumista

  • Yllä olevassa kuvassa on Jaappaan koulun äitienpäivävieraita vuonna 1956.

Pilkkisat 15.4.2023

Pilkkikisoissa kevätaurinko ja Kiannan hanget hellivät reilua neljääkymmentä osallistujaa. Kyläseura kiittää kaikkia osallistujia sekä järjestävää tahoa, Kuurtolan metsästysseuraa, hyvin sujuneista kisoista!

Kevättalven 2023 tunnelmia

Kuutamohiihtoa harrastettiin 8.3.2023. Parikymmentä pakkasta, reilu kymmenen hiihtäjää, auringonlasku ja kuunnousu! Ja tietenkin kuumaa juomaa ja evästä nuotiolta.

Hiihdimme taas 4.4.2023. Tässä vaiheessa jo kevään kuun alla. Keli oli upea, ilta raikkaan keväinen, toki myös luminen.

Talvikausi 2022 tapahtumia ja tunnelmia

20.12. Vietimme puurojuhlaa ja lauloimme kauneimpia joululauluja joulukuisessa illassa. Testasimme myös onnettaren suosiollisuutta pelaamalla bingoa.
6.12. Itsenäisyyspäivää juhlistimme kahvittelun, yhteislaulun ja Suomi-aiheisen tietokilpailun äärellä. Aamuhämärissä nostimme Suomen lipun salkoon.
4.12. Lunta on jo ihan talveksi asti.
28.11. Laavupaikka on saanut lumiharson suojakseen ja Kianta jääkannen.

Syyskauden 2022 laavujuttuja

Pelipaikat ovat kunnossa pinnoituksen hienosäätöä lukuun ottamatta. Vermeet koripallon heittelyyn, lentopallon ja sulkapallon pelaamiseen ovat paikan päällä. Sulkapallomailat -ja pallot pitää tosin olla omasta takaa. Mukavia, reippaita hetkiä laavulla!

Vakiokokoontuminen laavulla joka sunnuntai klo 16, mistä tarkemmin Ajankohtaista -osiossa. 

Laavupaikan avajaiset 13.8.2022

Laavu-ja harrastuspaikan avajaisia vietettiin mukavassa kesäsäässä ja iloisissa tunnelmissa. Suomen lippu nousi  laavupaikan salkoon ensimmäistä kertaa, muistimme merkkipäiviä viettäneitä ja osallistuimme kisapolun tehtäviin. Voittajatkin löytyivät! Ja tietenkin nautimme hyvästä ruoasta ja kahveista sekä Suomussalmen Harmonikkakerhon musisoinnista. Lauloimmepa väliin itsekin!  Paikalla meitä oli reilu 60 henkilöä. Videoklippejä juhlasta jaamme myöhemmin.

Laavulta ja talkoista kesäkausi 2022

Laavutalkoot aloitettiin 14.5. veneluiskan fiksaamisella.  16.5. Hietalahti olikin jo luopunut jääpeitteestään. 

Kyläseuran vuosikokous laitettiin tulille 28.5.
Alkukesän hommia oli rakoliiterin teko ja juhannuksen jälkeen päästiin lipputankoasioihin. Keskikesällä oli pintojen viimeistelyä ja esteettömän kulun varmistavien liuskojen tekoa. Myös kalusteita taituroitiin. Sitten vielä liikenneopasteiden pystytystä ja pelikentän rakentelua ja niin elokuussa päästiinkin jo avajaisjuhlan valmisteluihin! Viimeinen laavuprojektiin kuuluva rakennelma, ilmoitustaulu nimikyltteineen, valmistui ja asennettiin paikoilleen 15.9.2022

Pilkkikilpailut 9.4.2022

Pilkkikilpailuihin päästiin vaihtelevassa kevätsäässä. Aamun vesisade vaihtui pilvipoutaan ja kuuroiseen vaakapyryyn,  aurinkokin tuli esiin, kun hommaa paketoitiin! Paikalla oli kolmisenkymmentä henkilöä, joista 23 lähti narraamaan Kiannan kaloja. Hukkareissua ei monellekaan tullut. Suurin saalis oli 1,7 kg, suurin kala 165 gr. Sarjojen parhaat palkittiin, myös arpapalkintoja jaettiin.  

Kuutamohiihto 17.3.2022

Laskiaisen viettoa 1.3.2022

Tutustuimme upouuteen kirjastoauto Ranstakkaan. Kiitos Suomussalmen kirjastolle ja Kallelle vierailusta!
Liu'utimme piiiiitkiä pellavia. Ja osallistuimme Ulkona kuin lumiukko -tapahtumaan. Meille tuli jättimäinen tuliukko ja puolen kymmentä pikku-ukkoa :D  Muistoksi ja infoksi laavupaikan merkittävästä rahoittajatahosta Elävä Kainuu Leaderista kiinnitimme kyltin laavun seinään. Ja laskiaistiistai kun oli, nautimme hernekeitot herkullisine lisukkeineen - ja samalla testasimme uuden nokipannun kahvit!

Tapahtumia vuodenvaihteessa 2021-2022

Lapinkylän laavu palvelee ensimmäistä talveaan!
Tapahtumia: Puurojuhla 11.12.2021. Uusi vuosi 31.12.2021. Talvenseläntaittajaiset 19.1.2022.

Laavutalkoita 2021

Toinen talkookausi aloitettiin 16.5.2021 perustustöillä huoltorakennukselle, laavulle ja halkovajalle. Valmiiksi tuli kaksi ensimmäistä. Laavun harjannostajaisia vietettiin 1.8.2021.  Veneenlaskupaikkaakin paranneltiin, ja se onkin saanut hyvää palautetta!  Halkovaja nousee sitten ensi kesänä.

Laavutalkoita 2020

Siitä se alkoi, Lapinkylän laavun teko Hietalahden kupeeseen! Raivaustyöt aloitettiin 4.7.2020. Sitten jatkettiin maanrakennustöillä ja veneenlaskupaikan rakentamisella. Väliin muistettin tankata kahvit ja maittavat murkinat. Kaivonpaikkakin löytyi yllättäen! Vettä ei voi suositella juotavaksi, mutta lienee käyttökelposta vaikkapa kalansaaliiden käsittelyssä. 


Muonitustiimin suunnittelu- ja siivouspalaveri: talkookahvila odottaa jo huomisia talkoolaisia.

Laavuprojektin info 13.6.2020

Laavun rahoitus- ja hallinointikuviot ovat siinä vaiheessa, että päästään hommiin. Infossa kerrottiin mm. tarvittavista talkootöistä.

Laavuprojektin tiedotus- ja kahvitapaaminen 22.9.2019.

Laavutiimin Marianne Väyrynen kertoi projektin etenemisestä. Kyläläisiä ja kyläseuran väkeä oli lähtenyt liikkeelle mukava määrä, saatiin samalla vaihdettua myös muut kuulumiset. Olemme hyvin tyytyväisiä laavuhankkeen etenemiseen. Maltamme tuskin odottaa, että pääsemme alottamaan rakennustyöt! 


Lapin risteily lauantaina 21.7.2018.

Kuten kuvista näkyy, sää oli sateinen. Lämmintä ja juttua kuitenkin riitti. Laiva oli lähestulkoon täynnä. Neljä tuntia kului kuin siivillä, siinä ajassa ehdimme käydä kääntymässä Lapin edustalla.

Vuosikokous 2.5.2018

Kauneimmat joululaulut Alkulassa 4.12.


Kirjaporukan "karonkka"