Kuvia kylän ihmisistä ja tapahtumista

  • Yllä olevassa kuvassa on Jaappaan koulun äitienpäivävieraita vuonna 1956.

Kesäkauden tapahtumia 2024

Pilkkikisat 13.4.2024

Kevätkauden 2024 tapahtumia ja kuvamuistoja

4.4. hiihtoa umpihankiladulla tällä kertaa ja kävelyä Lapintie-nimisellä "luistinradalla". Kaikki selvittiin!
26.3. kuutamohiihdettiin, lumisade loppui sopivasti ja illan kuluessa kuukin tuli esittäytymään. Latu oli mitä mainioin hiihdellä ja laavussa tarkeni hyvin kahvitella lämmittimen ja ovisuojaksen avulla
17.3. pienessä, mutta viimaisessa pakkassäässä hiihdettiin metsäladulla ja käppäiltiin soratietä, joka Suomussalmirallin jäljiltä oli todella jo soralla. Valoa riitti seiskaan asti, kevättä se on!
7.3.  Latu oli mitä mainion suksilla sujutteluun. Keväisen illan auringon vei ahavatuuli mennessään, mutta iltaa jatkettiinkin laavun suojissa.
29.2. karkauspäivän kunniaksi avattiin hiihtokausi. Keli oli lempeä ja latu palveli rivakoita hiihtäjiä lentokelillä!
22.2. Laavuiltojen  kevätkausi avattiin pakkasten hellittäessä. Pakkasten lisäksi olemme nauttineet lumesta, niinpä laavuillan ohjelmaan kuuluikin nuotiopaikan kaivaminen esiin hangesta. Tästäpä on hyvä jatkaa!

Syyskauden 2023 tapahtumia

Syksyn laavuillat torstaisin. Pimenevien ja viilenevien iltojen takia jo aloitellaan klo 16.30

- 15.12. joulujuhlavalmistelutalkoot ja itse joulujuhla 16.12. Joulun juhlaan osallistui noin 30 vierasta, Reilun 15 asteen pakkasessa puuro ja torttukahvit lämmittivät. Hyvän seuran sekä pienen kisailun ja yhteislaulelon lisäksi!
- 9. ja 16.11. talvea pelkäämättömien laavuillat ovat jatkuneet
- 2.11. oli edellisen vuorokauden aikana sataneet lumet odottamassa, Suht' leppoisa keli kuitenkin oli, hyvin saatiin bingot pelattua ja kävelylenkki heitettyä. Kahvittelut ja kaakaottelut tietenkin myös, siinä tarinoiden lomassa.

- 6.10. pelailtiin lämmikkeeksi pakkasen puolelle kääntyneessä illassa. Viriteltiin sähkövalot, hyvin sopi valaistus laavulle! Herrrkuteltiin toki  myös ja testailtiin onnettaren suosiota.
- 28.9. metsätielenkki, bingoa ja notskilla herkut. Karaoken kruunasi mahtava kuu ja kuunsilta! Kelpasi siinä kuunnella Hopeiset kuut ynnä muut vedot ja tietenkin bravuurimme Lapin tango. Luonto luo outoa taikaa!
- 22.9. talkoota ja laavuiltaa pienen huvin kera
- 14.9. pieniä askareita, musiikkivisaa ja notskimakkaraa. Kaunis, mutta jo syksyn vilpoinen keli
- 7.9. talkooaskarointia, lentistä ja bingoa, päälle makkaraa ja musiikkia. Siitä on hyvä laavuilta tehty!

Kyläseurat 17.9.2023

Suomussalmen seurakunnan kyläseurat laavulla. Saimme viettää yhteisen, puhuttelevan hetken luonnonhelmassa. 
Sadekin laantui ja saimme nauttia seurakahvit mukavasti rupatellen. Kiitos Tiina, Leena ja Leo sekä kaikki tilaisuuteen osallistuneet!   

Tanssi-ilta 1.9. 2023 

1.9. perjantaiseen iltaan mainion tanssimusiikin takasivat harmonikkakerhon soittajat solistinaan Kyösti Manninen. Kisailuakin oli ja nuori mies taisi pestä konkarit, vaikka vastustakin löytyi! Ja ilta toi tullessaan myös täysikuun, jota Kianta peilasi hurmaavasti
30.8. Tanssi-illan valmistelua. Juhlateltta saatiin taas paikalleen, ja tanssilattiakin on valmiina bailuihin. Kiantajärvi niin nättinä kauniissa syysillassa. Toivomme samaa perjantaille! Tervetuloa!

Kesän 2023 laavuillat jatkuvat

24.8. tehtiin kävelylenkki liikuntaviikon kunniaksi, nautittiin herkkuja nuotiolla ja laulettiin ja kuunneltiin karaokea
17.8. pelailtiin eri pelejä ja herkuteltiin letuilla. Pallo sai hyvin korkeutta lentiskentällä!  
2.8. siivottiin viimeiset kesäjuhlan jäljet. Ja sitten siirryttiinkin arkeen, iloisesti bingon, laulun ja tanssin voimin. Olipas mukava ilta! 

Kesäjuhla 21.7.2023#

Lapinkylän kyläjuhla ja Koko kunta rokkaa -tapahtuma. Esiintymässä Markku Uhlbäck, Pekka Mikkola ja JP Keränen. Vettä satoi maahan saakka, mutta tunnelma pysyi korkealla!

Kuvia alla sekä sivustolla kari.1g.fi/kuvat -  KOKOKUNTAROKKAA LAPINTIE (copyright Kari Seppänen)

Laavutapaamisia kevät ja kesä 2023

Pilkkisat 15.4.2023

Pilkkikisoissa kevätaurinko ja Kiannan hanget hellivät reilua neljääkymmentä osallistujaa. Kyläseura kiittää kaikkia osallistujia sekä järjestävää tahoa, Kuurtolan metsästysseuraa, hyvin sujuneista kisoista!

Kevättalven 2023 tunnelmia

Kuutamohiihtoa harrastettiin 8.3.2023. Parikymmentä pakkasta, reilu kymmenen hiihtäjää, auringonlasku ja kuunnousu! Ja tietenkin kuumaa juomaa ja evästä nuotiolta.

Hiihdimme taas 4.4.2023. Tässä vaiheessa jo kevään kuun alla. Keli oli upea, ilta raikkaan keväinen, toki myös luminen.

Talvikausi 2022 tapahtumia ja tunnelmia

20.12. Vietimme puurojuhlaa ja lauloimme kauneimpia joululauluja joulukuisessa illassa. Testasimme myös onnettaren suosiollisuutta pelaamalla bingoa.
6.12. Itsenäisyyspäivää juhlistimme kahvittelun, yhteislaulun ja Suomi-aiheisen tietokilpailun äärellä. Aamuhämärissä nostimme Suomen lipun salkoon.
4.12. Lunta on jo ihan talveksi asti.
28.11. Laavupaikka on saanut lumiharson suojakseen ja Kianta jääkannen.

Syyskauden 2022 laavujuttuja

Pelipaikat ovat kunnossa pinnoituksen hienosäätöä lukuun ottamatta. Vermeet koripallon heittelyyn, lentopallon ja sulkapallon pelaamiseen ovat paikan päällä. Sulkapallomailat -ja pallot pitää tosin olla omasta takaa. Mukavia, reippaita hetkiä laavulla!

Vakiokokoontuminen laavulla joka sunnuntai klo 16, mistä tarkemmin Ajankohtaista -osiossa. 

Laavupaikan avajaiset 13.8.2022

Laavu-ja harrastuspaikan avajaisia vietettiin mukavassa kesäsäässä ja iloisissa tunnelmissa. Suomen lippu nousi  laavupaikan salkoon ensimmäistä kertaa, muistimme merkkipäiviä viettäneitä ja osallistuimme kisapolun tehtäviin. Voittajatkin löytyivät! Ja tietenkin nautimme hyvästä ruoasta ja kahveista sekä Suomussalmen Harmonikkakerhon musisoinnista. Lauloimmepa väliin itsekin!  Paikalla meitä oli reilu 60 henkilöä. Videoklippejä juhlasta jaamme myöhemmin.

Laavulta ja talkoista kesäkausi 2022

Laavutalkoot aloitettiin 14.5. veneluiskan fiksaamisella.  16.5. Hietalahti olikin jo luopunut jääpeitteestään. 

Kyläseuran vuosikokous laitettiin tulille 28.5.
Alkukesän hommia oli rakoliiterin teko ja juhannuksen jälkeen päästiin lipputankoasioihin. Keskikesällä oli pintojen viimeistelyä ja esteettömän kulun varmistavien liuskojen tekoa. Myös kalusteita taituroitiin. Sitten vielä liikenneopasteiden pystytystä ja pelikentän rakentelua ja niin elokuussa päästiinkin jo avajaisjuhlan valmisteluihin! Viimeinen laavuprojektiin kuuluva rakennelma, ilmoitustaulu nimikyltteineen, valmistui ja asennettiin paikoilleen 15.9.2022

Pilkkikilpailut 9.4.2022

Pilkkikilpailuihin päästiin vaihtelevassa kevätsäässä. Aamun vesisade vaihtui pilvipoutaan ja kuuroiseen vaakapyryyn,  aurinkokin tuli esiin, kun hommaa paketoitiin! Paikalla oli kolmisenkymmentä henkilöä, joista 23 lähti narraamaan Kiannan kaloja. Hukkareissua ei monellekaan tullut. Suurin saalis oli 1,7 kg, suurin kala 165 gr. Sarjojen parhaat palkittiin, myös arpapalkintoja jaettiin.  

Kuutamohiihto 17.3.2022

Laskiaisen viettoa 1.3.2022

Tutustuimme upouuteen kirjastoauto Ranstakkaan. Kiitos Suomussalmen kirjastolle ja Kallelle vierailusta!
Liu'utimme piiiiitkiä pellavia. Ja osallistuimme Ulkona kuin lumiukko -tapahtumaan. Meille tuli jättimäinen tuliukko ja puolen kymmentä pikku-ukkoa :D  Muistoksi ja infoksi laavupaikan merkittävästä rahoittajatahosta Elävä Kainuu Leaderista kiinnitimme kyltin laavun seinään. Ja laskiaistiistai kun oli, nautimme hernekeitot herkullisine lisukkeineen - ja samalla testasimme uuden nokipannun kahvit!

Tapahtumia vuodenvaihteessa 2021-2022

Lapinkylän laavu palvelee ensimmäistä talveaan!
Tapahtumia: Puurojuhla 11.12.2021. Uusi vuosi 31.12.2021. Talvenseläntaittajaiset 19.1.2022.

Laavutalkoita 2021

Toinen talkookausi aloitettiin 16.5.2021 perustustöillä huoltorakennukselle, laavulle ja halkovajalle. Valmiiksi tuli kaksi ensimmäistä. Laavun harjannostajaisia vietettiin 1.8.2021.  Veneenlaskupaikkaakin paranneltiin, ja se onkin saanut hyvää palautetta!  Halkovaja nousee sitten ensi kesänä.

Laavutalkoita 2020

Siitä se alkoi, Lapinkylän laavun teko Hietalahden kupeeseen! Raivaustyöt aloitettiin 4.7.2020. Sitten jatkettiin maanrakennustöillä ja veneenlaskupaikan rakentamisella. Väliin muistettin tankata kahvit ja maittavat murkinat. Kaivonpaikkakin löytyi yllättäen! Vettä ei voi suositella juotavaksi, mutta lienee käyttökelposta vaikkapa kalansaaliiden käsittelyssä. 


Muonitustiimin suunnittelu- ja siivouspalaveri: talkookahvila odottaa jo huomisia talkoolaisia.