Laavuprojekti

Tällä sivulla tiedotetaan Lapinkylän yhteisen kokoontumis- ja harrastuspaikan (laavupaikan) rakentamiseen liittyvistä asioista. Seuraa, kommentoi ja ota yhteyttä!

Laavuprojektin kuulumisia

                                    Katso kuvia laavuprojektin etenemisestä Kuvagalleriasta!

Laavuprojekti jatkuu vuoden 2022 loppuun hallituksen päätöksellä ja rahoittajan suostumuksella. 

Syksyn 2021 tilanne

- Laavu ja nuotiopaikka käytettävissä.
- Veneenlaskupaikka käytettävissä.
- Huoltorakennus valmis, wc ei vielä käytettävissä.

Seuraavat talkoot 13.8. 2021 klo 9 

Seuraavat talkoot  

Talkooporukalle harjakaiset 1.8.2021 klo 16.

Seuraavat talkoot 14.7.2021 iltapäivästä!

Talkoot sunnuntaina 3.7.21 klo 9. Helteen takia pidetään talkoopäivä lyhyenä. Laavun ja puuseen valmistuminen häämöttää. Veneenlaskupaikkaa viimeistellään myös, mutta veneen saa jo vesille sieltä. Jätäthän auton parkkipaikalle etkä laavun aukealle, kiitos!

Talkoot lauantaina 22. 5. klo 10 alkaen. Teon alla veneluiskan tukipuut ja laavun perustukset. Tervetuloa!

Talkoot toukokuun 16. päivä klo 12 laavupaikalla! 

Ensimmäiset talkoot lauantaina 4.7. klo 11 alkaen laavupaikalla.

Laavun rakentaminen alkaa maaston raivauksella. Lauantaina on puiden kaato ja raivaustyötä tarjolla. Ilmoittaudu/lisätietoa Marko 040-8484183 tai tule paikalle Lapintie 90 klo 11. Talkoolaisille on tarjolla ruokaa ja kahvia klo 15 Leppälässä, muonitusporukkaan haluavat ottakaa yhteyttä Marianneen. Tervetuloa talkoisiin!


Talkootyöhön perustimme tiimit ja nimesimme tiimeille vetäjät. Ole yhteydessä tiimin vetäjään, kun haluat olla mukana talkoissa. Vetäjä tiedottaa aikatauluista yms.

Tiimit ja vetäjät yhteystietoineen:

Metsurityöt: Marko p. 040-8484183

Maanrakennus (aputyöt): Markku 0440-278392

Viimeistely/loppusiivous: Mikko 050-4008304

Muonitus: Marianne: 040-3542797

INFOTILAISUUS 13.6.2020 klo 13

Laavupaikalla, Lapintie 90

Laavun rahoitus- ja hallinointikuviot ovat siinä vaiheessa, että nyt päästään toteutushommiin. Kyläyhdistyksen pj Leena Helenius kertoi projektin tilanteesta ja hallituksen suunnittelemista talkootehtävistä. 

Asioita tuumittiin yhdessä aurinkoisessa alkukesän säässä pullakahvia hörpiskellen. 

Kuvia tilaisuudesta  Kuvagalleriassa

Ylä-Kainuu -lehdessä 16.6.2020 on  tilaisuudesta juttu "Metsän keskelle tulee kokoontumispaikka pelikenttineen Lapinkylällä" (vaatii lehden tilaajatunnukset) 

27.5.2020
RAHOITUSPÄÄTÖS ELY-KESKUKSELTA SAATU

Kainuun Ely-keskus on hyväksynyt laavupaikan rahoituksen hakemuksen mukaisena. Kyläseura on siis saanut hyväksyvän päätöksen sekä hanketta hallinnoivalta Elävä Kainuu Leaderilta että maksatuksesta vastaavalta Elyltä. Rahoituspäätös on voimassa vuosille 2020 - 2022. Nyt siis voimme siis alkaa rakennushommiin!

Kyläseuran hallitus koordinoi laavupaikan rakennustyön aloittamista.

Hallitus tiedottaa rakennustyöstä kyläseuran nettisivuilla, facebookissa, instagramissa sekä tiedotteilla kyläseuran jäsenten sähköposteihin ja kyläläisten postilaatikoihin.

Seuraava tiedote tulee kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tiedote on samalla kutsu infotilaisuuteen 13.6.2020.

Katso laavupaikan maisemia ja rakennuspiirustuksia v. 2019 (powerpoint-esitys)
Lapinkylän laavupaikan maisemia ja piirustuksia 

Mukavaa alkukesää - ja tapaamisiin laavulla! 

30.11.2019
ELÄVÄ KAINUU LEADER HYVÄKSYI TUKIHAKEMUKSEMME

Laavuprojekti etenee!  Leaderin hallitus hyväksyi rahoitushakemuksemme. Hieno  juttu, että pääsemme rakentamaan yhteistä paikkaa koko kylän käyttöön - ja laajemminkin!


13.11.2019
TUKIHAKEMUS JÄTETTY ELÄVÄ KAINUU LEADERILLE

Laavupaikan rahoittamiseen liittyvä tukihakemus jätettiin 5.11.2019 Leaderille. Hakemuksemme käsitellään hallituksen kokouksessa 27.11.2019.  

Laavupaikan kustannusarvio on noin 43000 euroa, josta rahoitamme itse talkootöillä ja kyläseuran varoilla noin 40 %. Leaderin kautta haetaan rahoitusta noin 60 %:iin kustannuksista.  Tuen saaminen Leaderilta on siis kriittinen asia, jotta voimme toteuttaa suunnitellun laavupaikan. 

Kiitos jo nyt kaikille asiaa edistäneille ja hengessä mukana olleille! Kylältä löytyy mahtavasti osaamista ja talkoohalua!

Tiedotamme Leaderin päätöksestä täällä nettisivulla sekä erikseen  kyläseuran jäsenten sähköposteihin ja/tai postilaatikoihin jaettavalla tiedotteella. Myös Facebookista saa tietoa! 

Nyt peukut pystyyn, että hakemuksemme hyväksytään!


14.9.2019
KAHVIT TARJOLLA LAAVUPAIKALLA SUNNUNTAINA 22.9. KLO 13. - KATSO AJANKOHTAISTA-OSIO! 

Kokoontumispaikaksi on suunniteltu laavua. Laavulle on nyt katsottu paikka Lapintien ja Kiantajärven välistä, Hietalahden rannalta. Paikasta on tehty vuokrasopimus ehdolla, että rakentamiseen saadaan rahoitus.

Laavun yhteydessä on nuotiopaikka sekä tapahtuma- ja pelikenttä. Rannassa on uimapaikka ja sinne rakennetaan suunnitelman mukaan myös veneenlaskupaikka.

Rahoitus on suunniteltu niin, että kyläläiset tekevät työt talkoilla, ja materiaalikustannuksiin (rakennukset, maa-ainekset ym.) haetaan EU-rahoitusta. Elävä Kainuu Leader tekee päätökset rahoittamisesta 27.11.2019.

Laavusta, liiteristä ja huoltorakennuksesta on järjestetty kilpailutus ja niistä valittu sopivimmat. Maa-aineksen ja maanrakennustöiden valinta, tie- ja toiminta-alueen pohjia varten, on työn alla.

Talkoilla tullaan tekemään puuston raivaus, osa maanrakennustöistä, rakennusten pystytys, tarvittavat maisemointityöt ja siivous. Myös asemapiirustus ja työnjohto toivotaan saatavan talkootyönä. Ja tietenkin talkoolaisten ruoka- ja juomahuoltoa tarvitaan!

Talkootöihin palataan tarkemmin ensi keväänä, jos rakentamiseen saadaan rahoitus.

Kuvia tilaisuudesta Kuvagalleriassa