Laavuprojekti

Tällä sivulla tiedotetaan kokoontumispaikan hankkimiseen liittyvistä asioista. Seuraa, kommentoi ja ota yhteyttä!

KAHVIT TARJOLLA LAAVUPAIKALLA SUNNUNTAINA 22.9. KLO 13. KATSO AJANKOHTAISTA-OSIO! 

Kokoontumispaikaksi on suunniteltu laavua. Laavulle on nyt katsottu paikka Lapintien ja Kiantajärven välistä, Hietalahden rannalta. Paikasta on tehty vuokrasopimus ehdolla, että rakentamiseen saadaan rahoitus.

Laavun yhteydessä on nuotiopaikka sekä tapahtuma- ja pelikenttä. Rannassa on uimapaikka ja sinne rakennetaan suunnitelman mukaan myös veneenlaskupaikka.

Rahoitus on suunniteltu niin, että kyläläiset tekevät työt talkoilla, ja materiaalikustannuksiin (rakennukset, maa-ainekset ym.) haetaan EU-rahoitusta. Elävä Kainuu Leader tekee päätökset rahoittamisesta 27.11.2019.

Laavusta, liiteristä ja huoltorakennuksesta on järjestetty kilpailutus ja niistä valittu sopivimmat. Maa-aineksen ja maanrakennustöiden valinta, tie- ja toiminta-alueen pohjia varten, on työn alla.

Talkoilla tullaan tekemään puuston raivaus, osa maanrakennustöistä, rakennusten pystytys, tarvittavat maisemointityöt ja siivous. Myös asemapiirustus ja työnjohto toivotaan saatavan talkootyönä. Ja tietenkin talkoolaisten ruoka- ja juomahuoltoa tarvitaan!

Talkootöihin palataan tarkemmin ensi keväänä, jos rakentamiseen saadaan rahoitus.