Laavuprojekti

Tällä sivulla Laavutyöryhmä tiedottaa Lapinkylän yhteisen kokoontumis- ja harrastuspaikan (laavupaikan) hankkimiseen liittyvistä asioista. Seuraa, kommentoi ja ota yhteyttä!

30.11.2019
ELÄVÄ KAINUU LEADER HYVÄKSYI TUKIHAKEMUKSEMME

Laavuprojekti etenee!  Leaderin hallitus hyväksyi rahoitushakemuksemme. Hieno  juttu, että pääsemme rakentamaan yhteistä paikkaa koko kylän käyttöön - ja laajemminkin!

Palaamme asiaan tarkemmin vielä joulukuun aikana, kunhan ensin tuumailemme asiaa kyläseuran hallituksen kanssa.

13.11.2019
TUKIHAKEMUS JÄTETTY ELÄVÄ KAINUU LEADERILLE

Laavupaikan rahoittamiseen liittyvä tukihakemus jätettiin 5.11.2019 Leaderille. Hakemuksemme käsitellään hallituksen kokouksessa 27.11.2019.  

Laavupaikan kustannusarvio on noin 43000 euroa, josta rahoitamme itse talkootöillä ja kyläseuran varoilla noin 40 %. Leaderilta haetaan rahoitusta noin 60 %:iin kustannuksista.  Tuen saaminen Leaderilta on siis kriittinen asia, jotta voimme toteuttaa suunnitellun laavupaikan. 

Kiitos jo nyt kaikille asiaa edistäneille ja hengessä mukana olleille! Kylältä löytyy mahtavasti osaamista ja talkoohalua!

Tiedotamme Leaderin päätöksestä täällä nettisivulla sekä erikseen  kyläseuran jäsenten sähköposteihin ja/tai postilaatikoihin jaettavalla tiedotteella. Myös Facebookista saa tietoa! 

Nyt peukut pystyyn, että hakemuksemme hyväksytään!


14.9.2019
KAHVIT TARJOLLA LAAVUPAIKALLA SUNNUNTAINA 22.9. KLO 13. - KATSO AJANKOHTAISTA-OSIO! 

Kokoontumispaikaksi on suunniteltu laavua. Laavulle on nyt katsottu paikka Lapintien ja Kiantajärven välistä, Hietalahden rannalta. Paikasta on tehty vuokrasopimus ehdolla, että rakentamiseen saadaan rahoitus.

Laavun yhteydessä on nuotiopaikka sekä tapahtuma- ja pelikenttä. Rannassa on uimapaikka ja sinne rakennetaan suunnitelman mukaan myös veneenlaskupaikka.

Rahoitus on suunniteltu niin, että kyläläiset tekevät työt talkoilla, ja materiaalikustannuksiin (rakennukset, maa-ainekset ym.) haetaan EU-rahoitusta. Elävä Kainuu Leader tekee päätökset rahoittamisesta 27.11.2019.

Laavusta, liiteristä ja huoltorakennuksesta on järjestetty kilpailutus ja niistä valittu sopivimmat. Maa-aineksen ja maanrakennustöiden valinta, tie- ja toiminta-alueen pohjia varten, on työn alla.

Talkoilla tullaan tekemään puuston raivaus, osa maanrakennustöistä, rakennusten pystytys, tarvittavat maisemointityöt ja siivous. Myös asemapiirustus ja työnjohto toivotaan saatavan talkootyönä. Ja tietenkin talkoolaisten ruoka- ja juomahuoltoa tarvitaan!

Talkootöihin palataan tarkemmin ensi keväänä, jos rakentamiseen saadaan rahoitus.